11.04.2013 / 19:53

Шефът на ДАНС участва в катастрофа


Председателят на ДАНС Константин Казаков е бил в едната от колите, които катастрофираха тази сутрин в София на булевард "България" близо до Моста на влюбените. Това потвърдиха за "По света и у нас" от ДАНС час след сблъсъка.

В официално съобщение от Агенцията уточниха, че при инцидента няма пострадали служители на спецслужбата. От наши източници научихме, че срещу Казаков не е имало заплахи за живота му.

Освен това по информация на "По света и у нас" нито в ДАНС, нито в МВР има данни инцидентът да е опит за атентат, каквито подозрения бяха лансирани в някои медии.

Специални мерки за охраната на Константин Казаков не е имало и за това говори фактът, че с него не са пътували гардове, а единствено шофьор. Не е имало и пилотиращ автомобил.

"Това е едно съвсем обикновено пътно-транспортно произшествие, нямаме никакви съмнения или притеснения за нещо повече. Получих от него лично съобщение, в което той казва "Добре съм и съм в командировка", коментира президентът Плевнелиев.

Шефът на Агенцията е изпитал лек шок от случилото се, но не се е наложило да му се оказва лекарска помощ. В момента на инцидента Казаков е пътувал към летището, закаран е до там с друга кола на Агенцията, която дошла минути след леката катастрофа.

Категорично е установено, че джипът "Ленд Ровър", който се е ударил в автомобила на Казаков, е краден. Шофьорът му избягал веднага след инцидента. Качил се в кола, която се движела непосредствено до крадения джип. Криминалистите предполагат, че в случая е била в действие класическата схема с подсигуряващ автомобил при кражба на скъпа кола. Тя се използва от автоджамбазите, за да бъде прикрит крадения автомобил от случаен патрул на КАТ. Ако се появят катаджии, подсигуряващият автомобил прави нарушение, за да бъде спрян той, а не крадената кола.

Когато полицаите открили собственика на "Ленд Ровър"-а, той все още не знаел, че колата му я няма. Иззети са записите на камерите, монтирани от полицията на Моста на влюбените край НДК.

Автор: В. Александрова, Й. Димитров
Прочитания: 2957

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване