22.02.2013 / 19:57

Протестите в страната продължават и днес


Протестите в страната срещу монополите, високите сметки за ток и парно и бедността продължават и днес. Митинги имаше във Варна, Пловдив, Враца, Кюстендил, Търговище, Ямбол и Пазарджик. Координиране на общите действия, ден преди националния протест в неделя, се очаква да направят утре инициативни комитети от цялата страна. Те ще се съберат в Сливен.

Протестите във Варна имат вече своя своеобразна платформа на промяната. След като вчера инициативните комитети в морската столица не успяха да координират действията си, днес правят повторен опит. Консултациите за формиране на нов обществен комитет вече започнаха. В момента се получават все нови и нови кандидатури - те вече са 20. 

Преди час пред офиса на EVN в Пловдив започна протест срещу монополите. В "Столипиново" също имаше кратък митинг срещу високите сметки за ток. Недоволството срещу електроразпределителното дружество в града като че ли нараства след като днес се разбра, че на името на починал мъж е получена сметка за ток след като никой вече не живее в жилището му. В последните два дни, протестите в Пловдив блокираха ключови булеварди в центъра на града. Плътен полицейски кордон следва шествията и ескалация на напрежението до момента няма. Дали заради протестите и днес има затворени улици в Пловдив. 

Вижте видеото с повече подробности от преките ни включвания.


Прочитания: 1993

Коментари

23.02.2013 / 08:21
Борисова
Все повече и повече хора ще излизат на улицата до като не бъде чут гласът им.Нека политиците не се залъгват че протестите ще затихнат.Всеки трябва да си понесе отговорността за ощетяването на страната ни.Най печелившите ни пера са продадени на чужденци и до като капиталите изтичат на вън ,народа ни се задъхва от мизерия и безработица.Народа - това е огромна сила ,не я подценявайте и не я наричайте тълпа.Това са ваши близки, приятели борещи се за по добър живот.
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване