18.02.2013 / 21:45

Сблъсъци между полиция и протестиращи в София


До сблъсъци между протестиращи граждани и полицията се стигна тази вечер в София. След като се опитаха да атакуват сградата на Народното събрание, протестиращите срещу енергийните монополи се оттеглиха в посока Орлов мост, откъдето започна протестът тази вечер.

Всичко започна тихо и спокойно. За да прерасне в масово меле по централните софийски улици. От недоволство срещу високите сметки за ток до протест срещу всичко и всички.

Първоначално протестиращите блокираха Орлов мост, а после се придвижиха към сградата на Народното събрание. На площада пред парламента напрежението ескалира и гражданите започнаха да хвърлят камъни, бутилки и павета по сградата.

След като органите на реда успяха да успокоят обстановката и да изтласкат протестиращите, те се насочиха към Орлов мост, блокираха движението за около половин час и след като никой не дойде на преговори, каквото желание имаха, тръгнаха към НДК.

В близост до НДК хората започнаха да палят кофите по пътия си. От прозорците на сградите, покрай които минават, се чуваха възгласи "Много сме, силни сме". В района на булевард "Витоша" полицаите отново приложиха стратегията за разделяне на хората на няколко групи, като не им позволиха да завият по булеварда.

Най-сериозният сблъсък стана на булевард "Христо Ботев". В един момент полицията тръгна с палки срещу насъбралите се хора. След минути стана ясно, че е стреляно с газов пистолет срещу полицията от балкон на жилищна сграда на ул. "Лайош Кошут". Стрелецът беше арестуван, а на място беше иззето и оръжието. По данни на МВР има пострадали полицаи и 6 счупени патрулни коли. Задържани са 11 човека. Единият от тях е 25-годишен мъж, регистриран за хулигански прояви. По време на сблъсъците са пострадали и двама полицаи.

Вижте повече подробности във видеото!


Прочитания: 3829

Коментари

19.02.2013 / 05:55
Българина
Никой не може и няма право,противодържавно и противозаконно е,да нападаш полицаи по време на работа,полицейски коли,да хдвърляш опасни предмети с/у полицаите,които искат да запазят държавно или частно имущество и опазят гражданският мир в страната.Заслужено някои провокатори са арестувани и им са сътавени актове.Полицаите са хора като нас,имат нерви,чувства,достойнство и ще отвърнат на нападението,когато са провокирани.Пазете гражданският мир сънародници.
19.02.2013 / 02:46
Мирослав Паскалев Зорец
Поздравявам БНТ за коректното отразяване на протеста! Специални поздрави за Явор Симов! БНТ доказва, че изпълнява ролята си на Обществена телевизия.
18.02.2013 / 22:55
Pavel Blazhev
Хубаво казвате за обърнатите кофи, но защо пропуснахте това, че отзад ходеха граждани, които връщаха кофите по местата им.Полицията остави шепата момченца на по 16-17 години, които рушаха и обръщаха кофите, а разделиха мирните хора!
18.02.2013 / 22:33
Петър
Какъв коментар,"ПОЛИЦИЯТА" НАГРАБИ ДА БИЕ 20 ГОДИШНО МОМИЧЕ !!!!!!!!!!!!!
18.02.2013 / 21:51
ПЕТРОВ
СЛЕД КАТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕ СА ПРОВОКИРАЛИ ПОЛИЦИЯТА,ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА Е СКОЧИЛА ДА ГИ БИЕ С ПАЛКИ?!НЕ МИ СТАНА ЯСНО..."КАКВО ОЗНАЧАВА ЧЕ,ТЪРПЕНИЕТО ИМ СЕ Е ИЗЧЕРПАЛО..."ДА НЕ ВЗЕМЕ НА ХОРАТА ДА ИМ СЕ ИЗЧЕРПИ ТЪРПЕНИЕТО И ДА ЗАПУКА НАРЕД ПОЛИЦАИТЕ,ТОГАВА ДА ВИДИМ КОЙ И КАК МУ СЕ ИЗЧЕРПВА ТЪРПЕНИЕТО.НА ПОЛИЦАИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ДА БРАНЯТ ТЕЯ ДЕТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА!САМО БУНТ ЩЕ ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ!
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване