28.01.2013 / 20:05

Протест срещу сметки за ток в Благоевград


В Благоевград недоволни клиенти на ЧЕЗ демонстративно гориха сметките си за ток, защото за декември се оказали двойно по-високи. Протестиращите настояват 100% от евтиния ток произвеждан от АЕЦ "Козлодуй" да се ползва на вътрешния пазар. Хората искат да бъдат направени спешни проверки във всички енергоразпределителни дружества и да бъдат разсекретени договорите и да бъдат премахнати посредниците.

"Вижте какво се получава крайно 138 лева такси при 128 лева изгорян реално от мене ток и като се обложи нека ми сложат ДДС навсякъде има тази сума, но те ми облагат и тази сума от такси и ето го крайния резултат 320 лева ток", възмущава се гражданка. 

"Аз имам фирма, за ноември месец беше 200 лева, за декември - 400, като 133 лева са пренос ниско-високо и някакви несъбираеми, които и аз не знам за какво са", обяснява потърпевш.

"Да се дава крайна цена на тока както господата, които работят, като идат в ресторанта, тараторът не им разбит на краставици, кисело мляко, вода, зехтин, сол и т.н. крайна цена на тока", предлага гражданин.

От ЧЕЗ България заявиха, че едва 17% от цената на тока се пада на дружеството и посъветваха хората да протестират пред Държавния енергиен регулатор, защото цената се определя от него, а не от тях.


Прочитания: 1728

Коментари

29.01.2013 / 23:58
az
Наистина е така!Не може на тези заплати да плащаме такива цени за ток.Как изобщо се допуска такова нещо,трябва някой да организира по мащабен протест и да се вдигнем вси4ки.Трябва явно да се вдигне народът ина4е нашите управници хи4 ги няма.Те могат само да измислят закони- за по един месец и да налагат глоби (пак върху наш гръб).Много сме жалки българският народ,докараха ни до просешка тояга.
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване