22.10.2012 / 19:20

Създават Национален съюз "Единство" в СДС


Двама бивши председатели на СДС - Надежда Нейнски и Мартин Димитров, са в основата на новосъздадената група за натиск в рамките на СДС - за ново обединение на сините. Групата, наречена Национален съюз "Единство", е получила, според инициаторите, благословията на активисти на СДС от почти всички общини в страната.

Изпратено е и отворено писмо до ръководствата на ДСБ и СДС с призив да се преразгледат всички решения, свързани с разделението и да започнат преговори за намиране на формулата на единство.

В похода на двамата бивши председатели на СДС за единство на сините засега се включва само една разпознаваема фигура от СДС и Синята коалиция - депутатът Ваньо Шарков. В писмото до Емил Кабаиванов и Иван Костов те са написали и това.

Надежда Нейнски, евродепутат от СК:
- Разделението отслабва традиционната десница, остава ГЕРБ без дясна алтернатива и разчиства терена за партията на Меглена Кунева. Това открива пътя на БСП към властта.

Не за първи път Мартин Димитров заявява, че разделението е било огромна политическа грешка, но този път той стигна и по-далеч, като изрази съмнение, че това е умишлен опит за политическо убийство на СДС и ДСБ.

Мартин Димитров, съпредседател на СК:
- Минаха 5 месеца от разделението между ДСБ и СДС и почти 100 дни от мандата на новия лидер на СДС. През това време няма нито една социология, която да показва, че СДС или ДСБ влизат в следващия парламент. Очакваме от двете ръководства отговор - Какво правим? Самозалъгваме ли се, играем за някой друг , заравяме си главата в пясъка, защото остана много малко време и ако не бъдат взети мерки утре, България ще осъмне с ляво управление.

Инициаторите за синьо единство са сигурни, че отговор от двете ръководства ще последва и се надяват той да e такъв, че да удовлетвори привържениците на традиционната десница.
Автор: Светлозара Казасян
Прочитания: 1446

Коментари

23.10.2012 / 16:22
REX12
Старите лидери на СДС и ДСБ правят опит за последен танц със избирателите, но този път няма да мине номера.ДСБ имат 2 зам.министри, 12 директори на различни държавни агенции към ГЕРБ, нека стане ясно в момента страната се управлява от коалицията ГЕРБ+ДСБ...Жената на Мартин Димитров работи във ВЪНШНО под натиск на Костов, за да не седи вкъщи, както казва Мартин Димитров по кафетата около Народното събрание. БКП си създаде Костов, държи Мартин за шията.Кабаиванов няма да се хване на хорото като лютеница Първомай, за да угоди на Костов, Шарков, Надежда и Мартин, за да си запазят заплатите и постовете още 4-ри години.Надежда, ти получи СДС втора политическа сила, а я остави 5-та, истина ли е това.Под давление на Надежда днес СДС има различни течения, тя превърна своето бяло течение в основа на деструкцията ...Срам и позор от Недежда, Шарков и Мартин, които тайно правят мъртви съюзи с Костов. Костов - доносник на ДС в УНСС, дал толкова много колеги в ръцете на репресивния апарат на МВР.Омразата между Костов и Цветанов се пренесе и на управленско ниво. Това е истината, вижте списъците на ДСБ активисти, които работят в екипите на ГЕРБ, а Цветанов е против това.СДС е марката, другото е ментета, шамани, зомбита и таласъми от БКП. Благодарение на БКП - ДСБ и Мартин сте на този мизерен хал, продават на безценица всичко ценно - заводи, пристанища, концесии, телекоми, нефтови заводи, газоразпределителни фирми, хотели и ЗЕМЯ...ЗЕМЯ Българска отива в ръцете на Доган, Костов и Царя, справка има във всички регистри на Поземлените комисии от 2000 до 2009 година.Кабаиванов се бори срещу това, вижте му града - образец за българщина...
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване