02.10.2012 / 20:16

Гореща линия за нередности в здравеопазването


Сигналите до здравното министерство за принуждаване към нерагламентирани плащания в болниците са се увеличили. Преди два дни в "По света и у нас" показахме случай в 5 градска болница в София с договор за дарение, подписан преди операция. Така, оказа се, болници заобикалят ограниченията за избор на екип. При последвалата проверка на здравната министърка стана ясно, че пациентите бъркат дарението с избор на екип.

През последните 2 дни оплакванията за принуждаване за плащане, получени на горещата линия в Министерството на здравеопазването, са 53. Сред тях има сигнали за непредвидено дарение за очна операция, за заплащане на сърдечна операция на дете, както и за допълнително заплащане на медицински услуги, които се поемат от Националната здравноосигурителна каса. След репортажа в "По света и у нас" много оплаквания получихме и в редакцията. А в момента на екрана виждате горещите телефони на Здравното министерство, на които можете да подадете сигнали за нередности в системата.
 

Автор: Мария Чернева
Прочитания: 1293

Коментари

07.04.2013 / 05:49
Иванка Ангелова
Здравейте,писах до началника на спешно отделение Русе,но никой не си направи труда да ми отговори.Става дума за следното:Точно преди една седмица ми се наложи да ползвам "услугите" на спешното в Русе,каква беше изненадата ми,когато ми казаха,че дължа 20 лева за преглед...(че нали се осигурявам здравно),защо да плащам прегледа в спешното???Много моля обърнете внимание на това....Някой изобщо може ли да ми каже това редно ли е или не???
26.10.2012 / 11:34
Лилия Неофитова Славкова
Ha 18.10.2012 баща ми който работи като шофьор се прибра с болки в корема,легна и полежа около два часа, с майка ми забелязахме,че го боли много корема и настояваме да го заведем МБАЛ д-р "Стамен Илиев" АД гр. Монтана.В спешното отделение го приеха високото кръвно налягане 203/137 пулс 148, веднага му назначиха кръвна картина,рентгенография и ехография.Ехографията не беше направена,защото нямаше дежурен лекар,изпратиха ни за консултация с хирург и кардиолог и беше приет в хирургично отделение с диагноза Холецистит за наблюдение и лечение. На следващата сутрин като отидохме с майка ми да видиме как е, и как е минала нощта санитарката от хирургично отделение ни донесе багажа на баща ми и ни каза ,че е опериран.Никой до този момент от медицинския персонал не ни се обади въпреки че, бяхме оставили телефон за връзка с нас .След повече от час чакане пред операционната опериралият го доктор ни каза,че операцията е била тежка,но успешна ,но в момента реаниматорите правят опити да му свалят кръвното налягане което е стигнало до 240.След доста чакане в неизвестност го изкараха от операционната и го вкараха в реанимация.От този момент нататък се започна едно увъртане и така до момента в който ни съобщиха че е починал в1.00 и ,че е получил Белодробна емболия, и започна случая да се прикрива в получената епикриза пише,че кръвното налягане е било 150.,и сега не може да се разбере кой е бил лекуващия лекар операцията е започнал единият лекар завършил е втори ,а в епикризата пише трети лекар че го е лекувал .Кой е виновника ?
08.10.2012 / 09:31
Румен
здравейте,предварително ВИ благодаря за отнетото време.на 24.09.2012 ме бяха записали за очен преглед заедно с моята дъщеря която е на 11г във Варна в очен и УНГ център-Света Петка на бул Сливница-40.интересуваме дали е редно след като съм с направление да заплащам за прегледа?за детето ми взеха 12лв за мен заплатих 14.90 плюс потребителската такса.за самия преглед нямам думи,страхотни са,страхотно внимание,но за сметка на едното ти изпразват джоба.....
03.10.2012 / 06:29
Пострадал
Защо няма арестувани и вкарани в затвора 23 години вече от тези лекари,администратори и др.от медицинските среди в РБ?Постоянно се говори за техните далавери,алчност,рекет на болните и техните семейства, за неспазване на наредби и закони,но никой не им повдига обвинения и да отиват на Съд?Как това се прави за др.държавни служители и обикновени граждани,нарушили законите,а за тези от здравното министество и подчинените им,не се прави.Хора убиват от алчност и некадърност,а никой не е в затвора.Така ли е в Германия,САЩ,Китай.....?
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване