26.04.2012 / 17:59

Роми нападнаха медици в болница


Полицията в Благоевград предотврати тази нощ сериозен скандал между близки на починала жена и дежурните лекари в спешно приемно отделение на болницата, където първоначално е била приета пациентката. 57- годишна жена от ромски произход с белодробна емболия е била транспортирана с личен автомобил до Спешното отделение за помощ.

От спешното отделение в Благоевград разказаха, че жената е постъпила при тях към 2.30 през нощта в много тежко състояние със силни болки и затруднено дишане.

Д-р Владимир Рабаджийски - завеждащ Спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград: - Нашият екип каквото е трябвало, направил е реанимационни мероприятия и кислороди и всичко каквото е трябвало да се направи в това положение и лекарят с амбул и линейка откарва пациентката в кардиология.

По пътя пациентката изпада в кома. В отделението по кардиология, където също се опитват да помогнат, жената умира. Разбирайки за случилото се, близки на починалата организират по телефоните групи от хора за саморазправа с лекарите, които не са успели да я спасят. Нахълтали в спешното отделение.

Д-р Владимир Рабаджийски - завеждащ Спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград: - Имало повече близки на пациентката, които са влезнали вътре и имало така да се каже едно напрежение се е създало така че нашият персонал е работил под сериозно напрежение.

В мига, в който ситуацията станала доста напрегната, от отделението извикали с паник бутона полиция. След бързата намеса на полицейските служители до сблъсъци не се е стигнало и хората били изтеглени от района. Директорът на болницата каза, че случаят се проверява.
Автор: Елена Чимева - Благоевград
Прочитания: 1628

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване