20.02.2012 / 17:56

Сайт за изчезнали хора


Сайт издирва в интернет безследно изчезнали хора. Проектът "Lipsva.com" e дело на 27-годишния програмист Боян Юруков и съдържа актуална информация за издирваните към този момент българи.

Lipsva.com e интернет регистър на безследно изчезналите у нас. В него са имената на над 300 издирвани. Сред стотиците снимки е и тази на Съвестин Деянов. Баща му го търси вече 15 години.

27-годишният програмист Боян Юруков е създател на Lipsva.com.

Боян Юруков - създател на Lipsva.com: - Първото нещо, което вижда човек, е една карта на всички изчезнали в България. Вляво се вижда търсачка плюс списък с всички изчезвания, те са отворени по раздели на години. И вече, когато влезе в профила на отделен профил, на отделен изчезнал човек, може да го сподели в социалните мрежи, да отпечата плакат. Ето дори снощи получих едно съобщение, че една жена в София видяла снимка на изчезнал дядо в "Липсва" и казва - как ще го издирват този човек, всеки ден го виждам на еди-коя си улица. И снощи примерно е добавила коментар - полицията каза, че още го издирват, казах им къде да го намерят и ще отидат да го прибират.

Все още обаче полицията не е решила дали ще използва този интернет проект в работата си. Боян работи вече по нова, обогатена с информация версия на Lipsva.com. А добавянето на нови случаи продължава. 

Автор: Росен Цветков
Прочитания: 3908

Коментари

25.10.2013 / 09:18
ники
помогнете да намерим нашият вуйчо брад на мама който е в щатите от 40 г и е беследно изчезнал от 20 г няма и вест от него
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване