19.02.2012 / 19:17

Ирански нинджи


Иран спря доставките на нефт за британски и френски компании, съобщиха от министерството на на петрола на Ислямската република. Мярката изпреварва наложеното вече от страните-членки на Европейския съюз ембарго за купуване на ирански петрол, което трябва да влезе в сила от първи юли.

Иран продължава да развива ядрената си програма, а през последните часове демонстрира за пореден път и армейска мощ с кадри от военни учения в централната част на страната. Едва ли, обаче, някой е предполагал, че Техеран разполага и с перфектно обучени жени-нинджи, готови да защитят страната си по всяко време.

Не е сцена от филм с източни бойни изкуства, а истинска тренировка. Около три хиляди жени в Иран са придобили подобни умения след създаването на школата по нинджуцу в Техеран преди 23 години.

В залата се брои на японски, дисциплината е желязна, а старанието е необходимост. Резултатът е очевиден - жени на възраст от пет до 56 години придобиват уменията на тайни японски наемници от средновековието. За да могат да реагират на всяко предизвикателство.

Жена: "Нашата цел е бъдем силни и добре тренирани. Ако се появи проблем, ние заявяваме пълна готовност да защитим ислямската ни родина."

С крака, с ръце, с меч и с преодоляване на препятствия, които биха спрели всеки обикновен човек. Иранските жени-нинджи тренират еднакво упорито при всякакви условия и през всички сезони. Бойният стил оказва влияние и върху личния им живот. Много от тях споделят, че съпрузите им също се обучават в нинджуцу. За да бъдат в крак с половинките си.


Прочитания: 1589

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване