14.10.2011 / 19:44

Политически реакции за взрива на колата


Взривът е в услуга на тези, на които не се харесва, че успехите на правителството са признати в Европа, заяви за "По света и у нас" премиерът Борисов и допълни, че това е опит да се помрачи събитието на Европейската народна партия в България.

Бойко Борисов - министър-председател: - Нервите не им издържат. Така че то е много съшито с бели конци и видно.

БНТ: - Затова ли смятата, че върху журналист е посегателството?

Бойко Борисов - министър-председател: - Не, не, това не е срещу журналист, това е срещу колата на журналист - той си е отишъл в 6 часа журналиста вкъщи, аз се чух още веднага по време на вечерята и с Величко - собственика на телевизията и със самия Сашо Диков, просто те самите им е ясно кой и защо го прави.

Според лидера на левицата всеки нормален човек би трябвало да е притеснен, когато се взривяват коли на журналисти, защото е очевидно, че става въпрос за сплашване.

Сергей Станишев - председател на КБ: - Това кога се случва не мога да коментирам - виждам, обаче, че не е единичен инцидент, защото оказа се, че това в което ГЕРБ твърдяха, че са най-силни - реда и сигурността на гражданите има срив има провал.

И за Асен Агов престъплението срещу Диков е провокация, свързана с посещението на видни европейски политици.

Асен Агов - Синята коалиция: - Това е сплашване. Това показва, че всеки опит за свободно слово по някакъв начин се задушава .Това не е добре за България.

Юнал Лютфи - ДПС: - Това показва още веднъж, че от една страна свободата на словото е под сериозна заплаха и второ - борбата срещу престъпността не е овладяна.

Според ГЕРБ, възможно е взривът да се свърже с пострадали от действията на правителството групировки, които целят неговата дестабилизация.

Анастас Анастасов - зам.-председател на НС и председател на Комисията по вътрешна сигурност: - Няма как да не се направи аналогия и то за всеки български гражданин става ясно - случая с Галерия. И на двете централи - на РЗС и на Синята коалиция - за пореден път се показва, че някой иска точно това.

Макар и на различно мнение в оценките си, депутатите бяха единни, че станалото не е добър знак за България пред Европа и трябва да бъде осъдено.

Автор: Св. Казасян, Д. Маркова
Прочитания: 1352

Още по темата

  Взривиха колата на Сашо Диков 14.10.2011 / 20:00

Взривиха колата на Сашо Диков

Пореден взрив в София предизвика коментарите на политици и анализатори. Късно снощи беше взривена колата на журналиста Сашо Диков. Експлозията...

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване