08.07.2011 / 19:41

Свободни места в гимназиите


Полезна информацията за кандидат-гимназистите и техните родители. 1042 са свободните места, които останаха в столичните гимназии след второто класиране. На практика няма училище, в което да няма свободно място. Такива макар и ограничен брой има и в най-желаните училища. За свободните места може да се кандидатства обаче при условие, че ученикът се отпише от училището, в което е приет при първите две класирания.

Общо 33 места останаха свободни в най- желаните осем столични училища, след първите две класирания. Само едно свободно място за момче има в 91-ва немска гимназия. В много предпочитаната Софийска математическа останаха 5 места без квоти.

В първа английска могат да постъпят още две момичета. За да участват в класирането за тези места, учениците трябва да изтеглят документите си и да кандидатстват отново. Въпреки че изкушението е голямо, внимавайте, за да не останете накрая без никакво място.

Ваня Кастрева, началник на РИО-София:
- Съществува голям риск, защото трудно можем да прогнозираме за едното място например в Немската гимназия колко деца ще го запишат като първо желание, а още по-рисково е, ако това бъде единственото.

Ето защо, за да имате успех, трябва да пишете колкото се може по-голям брой желания. Документи за участие в третото класиране се подават в понеделник и вторник. Кой е успял да се класира в по-предпочитано училище ще стане ясно на 13 юли. Тогава ще се види и колко общо паралелки ще се закрият в столицата.

Автор: Елиана Димитрова
Прочитания: 2136

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване