03.04.2011 / 19:48

Грижа за бездомните животни у нас


За защитниците на беззащитните животни у нас - най-сериозен остава проблема с насилието. Бездомните животни не са нежелани, а има хора, които ги е грижа и се интересуват от тях. Тази кауза сплоти българи, които се присъединиха към инициативата - "Световен ден на бездомните животни". Българският акцент обаче е насочен срещу насилието над беззащитните кучета и котки.

Защитниците на животни отново поискаха промени в Наказателния кодекс, които да инкриминират насилието над животни. Любителите на четириногите, организирани от социалната мрежа настояват общините да вземат реални мерки, с които да се спре размножаването на бездомните кучета и котки. От приюта в Горни Богров отбелязаха, че за една година са кастрирали над 700 кучета и са осиновени над 500. Те настояват всички приюти да бъдат изградени по европейски стандарти.

Йоанна Карацанева - организатор на инициативата: "Опитайте, осиновете едно кученце, поне за един месец от приют. Опитайте да видите, че те могат да ви дадат само положителни чувства и радост и любов."

Закачливият лай и големите очи ще ви посрещнат у дома с искрена радост след дългия ви работен ден. На пръв поглед сухата статистика е категорична, че хората, които отглеждат куче и коте много по-малко са застрашени от бичовете на стресовото ежедневие - инфаркт и инсулт. Един мъник у дома винаги ви разтоварва от напрежението, независимо дали е породист или клепоушко.

Тереза Атанасова: "Бездомните животни не се отличават по нищо от породистите. Дори напротив - те са много по-обичливи, много по-благодарни на хората, които са ги прибрали от улицата."

Ася Айхан: "Според мен няма разлика. Кучето ми е породисто, а котката ми е взета от улицата."

Досущ като Рошко от любимия на редица поколения "Куче в чекмедже", всеки рошав четирикрак любимец може да бъде перфектна ваша компания и най-верен приятел на вашето дете.
Автор: Гергана Димова - стажант-репортер
Прочитания: 2331

Коментари

07.10.2011 / 12:25
Цветина
И аз ще участвам и искам всички останали да знаят,че единственият начин да променим всичко в положителна посока е да обединяваме силите си в обща кауза,както за деца лишени от родителски грижи така и за биздомните животинчета, така и за всичко останало.
05.10.2011 / 21:28
жанет родригес
Аз ще изляза сама с високо вдигната глава в Балчик и ще заявя на всички,че съм горда от това,че гледам бездомни кучета и ги защитавам.Това ще правя до последният си дъх!!!.
05.10.2011 / 14:15
Лора
Аз ще участвам в Шествието за защита правата на животните в България на 08.10. от 11.30 пред пилоните на НДК, а Вие?:)
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване