23.12.2009 / 11:54

Университетската болница в Плевен разчита на помощ от Българската Коледа


Клиниката по детски болести към Университетската болница в Плевен отново ще разчита на помощ от Българската Коледа. Досега благодарение на дарителската инициатива лечебното заведение е получило ехограф, дефибрилатор и монитори, които позволиха интензивното отделение да бъде стандартизирано по всички европейски критерии. Сектора по неврология, обаче все още не разполага със съвременна медицинска апаратура.

Прегледите в детската неврология се извършват основно с познатите на всички елементарни средства - чукче и слушалки. Затова най-неотложно, според лекарите е доставянето на съвременна техника за неврологични изследвания.

Доц. Ваня Недкова - н-к „Детска клиника": „Ние спешно се нуждаем от един апарат ЕЕГ, електроенцефалограф и електромиограф, с които бихме могли да си потвърждаваме диагнозата."

В детската клиника годишно се лекуват и консултират над 3500 деца от 4 области в Северна България. Тук медицинска помощ и грижи получават от кърмачетата до 18-годишни. Въпреки уютната и приветлива обстановка клиниката все още страда от липсата на достатъчно апаратура.

Д-р Валерия Маринова - детски невролог: "Все пак съгласете се, че едно кърмаче не може да се носи в района на болницата в студа и е по-неудобно, отколкото ако апаратът е в клиниката."

Лекарите от Плевенската клиника вече са усещали цената на човешкото благородство, бликаща от щастливите и признателни очи на стотиците излекувани деца. Затова отново приветстват чукащата на вратата им Българска Коледа.

Доц. Ваня Недкова: „Ръката, която дар дарява, никога не обеднява и сърце, което обич дава, никога не остарява. Затова нека всички да си отворим сърцата към децата и към Българската Коледа."


Прочитания: 2107

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване