Снежна обстановка в Силистра и Добрич
Архив на БНТ

Снежна обстановка в Силистра и Добрич

18.12.2009 / 11:57

36 машини почистват републиканската пътна мрежа в област Добрич. Всички пътища са проходими при зимни условия, информират от Областното пътно управление. Към този час снеговалежът спря и ще започне по-интензивно почистване на пътищата в региона. В Добрич ситуацията е овладяна, но паркирали леки коли затрудняват почистването. Почистени са основните булеварди, по които се движи градския транспорт, започва и опесъчаване.
Снежната покривка е 10 сантиметра, температурата е минус 7 градуса, скоростта на вятъра - 4-5 метра в секунда.

В цялата Силистренска област вали обилен сняг. С решение на областния кризисен щаб е спряно движението на всички пътнически линии в района до нормализиране на обстановката. Забранява се и движението по републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 10 тона. Болните на хемодиализа са транспортирани до областната болница в Силистра.

Около 40 пациенти ще бъдат стационарни до нормализиране на обстановката. Затворени са училищата в общините Ситово и Дулово. Засега ток и вода има навсякъде. Главните пътища в района се почистват, но с оглед обилните валежи и силния вятър пътуването става при много тежки зимни условия и не е препоръчително. Труднопроходими, а на места и непроходими са пътищата от 3 и 4 клас, които трябва да се почистват от общините.


Прочитания: 1430

Коментари

18.12.2009 / 20:43
teodor
пътната обстановка в добрич беше нормална но ако продължи да ще има дървена ваканция
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване