14.12.2009 / 19:39

МБАЛ-Монтана разчита на Българската Коледа


И тази година лекарите в Многопрофилна болница за активно лечение в Монтана разчитат на помощта на "Българската Коледа". Благодарение на кампанията неонатологията вече има инкубатор, транспортен кувьоз и респиратор. Но сега отделението спешно се нуждае от съвременна жизненоважна апаратура, която ще помогне за по-бързото лечение на новородени деца със заболявания и недоносени бебета от цяла Северозападна България.

В неонатологичното отделение лекарите се грижат за повече от 800 бебета годишно. В повечето случаи те се раждат с дихателни проблеми, с обменни и генетични аномалии. Лекарите мечтаят да работят с модерна техника, за да даряват живот на най-малките си пациенти.

Д-р Антоанета Блажева - нач. Неонатологично отделение - МБАЛ-Монтана: "Нашето отделение има нужда най-вече от поне един интензивен инкубатор, от реанимационна масичка, от един кръвно-газов анализатор и евентуално ултразвуков апарат за диагностика на рисковите деца на място до инкубаторите."

Бързото и точно поставяне на диагноза и лечение, е изключително важно - категорични са лекарите, но за това е необходима съвременна животоспасяваща апаратура.

Д-р Цветан Тодоров - главен лекар на МБАЛ-Монтана:
"Въпреки финансовата стабилност на нашата болница, трудно бихме се справили със собствени сили. Затова и с голяма надежда очакваме нужната подкрепа на "Българската Коледа".

Ива Бориславова - майка:
"Тук ежедневно се раждат дечица и е наложително да има тази апаратура, да спасява живота на бебенцата."

Всички тук, които ежедневно се борят за живота на новородените вярват, че доброто ражда добро. Затова очакват с помощта на "Българската Коледа" да бъде закупена така необходимата им апаратура.

 

Автор: Ваня Бонева - Монтана
Прочитания: 2159

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване