Обама: Светът не бива да мълчи пред варварствата в Сирия
Снимка: AP/БТА

Обама: Светът не бива да мълчи пред варварствата в Сирия

04.09.2013 / 17:49

Международната общност не бива да мълчи пред варварствата, които се извършват в Сирия, каза Барак Обама. Американският президент говори в Стокхолм, на път за срещата на Г-20, заедно с премиера на Швеция Фредрик Рейнфелд.

Обама посочи, че с употребата на химическо оръжие Сирия е преминала червена линия, която е била поставена от международната общност със забраната на такива оръжия. "Не моята репутация е поставена на карта. На карта е заложено доверието в международната общност, в САЩ и в американския Конгрес", каза още президентът. Той изрази надежда, че Конгресът ще одобри военната операция в Сирия, но допълни, че като главнокомандващ си запазва правото да действа в интерес на националната сигурност. Обама каза още, че е отправил призиви към руския президент Путин и се надява Москва да промени позицията си в подкрепа на режима в Дамаск.

Извън горещата тема Сирия, Обама посочи, че САЩ преразглеждат програмите си за електронно следене в контакт с Европейския съюз. Той увери, че САЩ не следят електронните пощи и телефонни разговори на хората, а наблюдават области от конкретен интерес.
Автор: Валери Маринов
Прочитания: 491

Коментари

Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване