18.07.2013 / 22:33

Протестът срещу правителството - 35 ден


Днешният ден в София премина под транспортна блокада. На места възникнаха конфликти както между протестиращи и полиция, така и между недоволните от управлението и столичани, които се опитваха да пристигнат навреме на работа.

В обичайния час 18.30 хиляди се събраха на площад "Независимост" пред Министерски съвет, за да протестират срещу кабинета Орешарски. 176-та годишнина от рождението на апостола Васил Левски беляза днешния 35 ден на ротести.

По повод 18 юли - рождения ден на Васил Левски, много от плакатите на протестиращите бяха изписани с цитати от писма на Апостола. Хората бяха мирни и категорични, че не искат да опетнят паметта на Левски с грозни сцени. "Чиста и свята република", "Лозето не иска молитва, иска мотика", "Трябват дела, а не думи" - това бяха само част от цитатите, които припомниха протестиращите.

Едновременно с протеста на площад "Независимост" се проведе и концерт под надслов "Да спасим България".

По традиция протестиращите преминаха покрай Народното събрание и се спряха на Орлов мост. Движението в центъра на столицата остана блокирано с часове.

По-рано хората се оплакаха, че полицията им е записвала личните данни, което според тях, е незаонно. Иначе вечерта премина без провокации, както и арестувани хора. Мнозинството се насочи към паметника на Апостола в центъра на София. Хората поднасяха цветя и цитираха думи на Васил Левски.

Вижте какво споделиха пред камерата на "По света и у нас".  


Прочитания: 1589

Коментари

20.07.2013 / 21:03
дОНЧО
БРАВО НА ВАЛЕРИ
19.07.2013 / 01:02
Пешко
Невероятен правителствен гьонсюратлък! Тия само с кръв ще сдадат властта. Яко са се вкопчили за нея като за последно. Те ще си идат все пак, но ще имн се наложи да платят доста солена сметка за наглостта си.
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване