16.05.2013 / 19:47

Реакция на БСП след пресконференцията на ГЕРБ


Председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че не е изненадан от позицията на ГЕРБ за касиране на изборите. По думите му тази позиция е типично десктруктивна, безотговорна, а всъщност емоционална и пораженческа позиция на партия, която твърди, че е получила най-голямо доверие и е спечелила вота.

Станишев смята, че ГЕРБ искат на всяка цена да останат на власт, но не за да решават проблемите на страната, а за да замитат следи.

Председателят на БСП Сергей Станишев смята, че поведението на ГЕРБ показва стремеж за хаос, хората да затъгуват за здрава ръка, и ГЕРБ с присъдружието на тъй наречения служебен кабинет - "Б отбора на Борисов", да направят още едни нечестни избори, които да им позволят да се закрепят на власт.

"От една страна, Борисов иска касиране, от друга - щял да прави кабинет. Няма да говоря с медицински термини, но това е някакъв висш пилотаж на експертност", каза Станишев.

Според Сергей Станишев е очевидно, че ГЕРБ не искат да сдават властта, а искат да влязат през задния вход, след като са загубили огромното доверие от 2009-та година.

Сигурно мечтата на Борисов е да се запише текст в Конституцията: докато не се запишат резултати за ГЕРБ, всички избори са невалидни, заяви Станишев.

Според Сергей Станишев Бойко Борисов трябва да признае очевидния факт, че ГЕРБ са в политическа изолация. В БСП имали информация, че в момента много депутати от трите парламентарни групи, извън ГЕРБ, са подложени на натиск, на рекет и оферти.

Знаем кои са тези хора, няма да ги посочвам, за да не бъдат подложени на допълнителен стрес. И призовавам ГЕРБ да спрат с тези безобразия. Свърши това време. По този начин не може да се продължава да се прави политика - криминално, посочи Станишев.

Станишев допълни, че техните експертни екипи, начело на Пламен Орешарски вече работят конкретно по проекта за програма на правителството, с която ще отидат на разговорите с партиите и останалите участници в обществения процес.

Автор: Стоил Рошкев
Прочитания: 1326

Коментари

16.05.2013 / 21:31
Пешко
Да, прав си. Много въздух под високо налягане и накрая всичката енергия - в свирката!
16.05.2013 / 18:44
tzonevz
Нищо ново не може да се очаква от Станишев. Вълкът козината си мени, но нрава не!
 
Изпрати коментар


(Максимум символи : 500)
Остават

Публикувайки коментар, Вие се съгласявате с Условията за ползване